De Trainers

Erik Smid en Tessa van Overbeek combineren sinds 2011 hun persoonlijke talenten en vaardigen met als doel dat Social Professionals direct resultaten kunnen behalen binnen ondersteuningstrajecten. Waar nodig  maken wij gebruik van een vast netwerk van ervaren trainers & trainingsacteurs. Hierdoor kunnen wij zowel aandacht te besteden aan het ontwikkelen van competenties en vaardigheden bij de Social Professional, als wel het inhoudelijk vormgeven van gezins- en opvoedingsproblematiek.

erik_smid_foto2

Erik Smid
Erik Smid (1973) is een ervaren maatschappelijk werker & psychosociaal therapeut. Daarbij heeft hij als kind ervaren hoe het is om op te groeien in een kwetsbaar gezin. In 2011 zette hij de stap om vanuit Crossdynamic zijn ervaringsexpertise  in te zetten ten behoeve van social professionals die complexe gezinsproblematiek op een systemische wijze willen benaderen. Tevens hij nog regelmatig actief in het werkveld als freelance hulpverlener.

Tessa van Overbeektessa_van_overbeek_foto1
Tessa biedt al meer dan 20 jaar ondersteuning bij hoe effectief te communiceren om een doelstelling gezamenlijk te bereiken. Tessa heeft sterke kwaliteiten ontwikkeld om snel te kunnen analyseren vanuit welke ‘laag’ en ‘drijfveer’ een Social Professional communiceert met de gezinsleden. Door deze analyse mee te nemen tijdens een oefensessie, middels  rollenspellen, kan zij een interventie effectief en concreet maken. Omdat Tessa van mening is dat elke interventie pas succesvol is als er sprake is van een goede samenwerkingsrelatie, geeft zij op dit gebied veel praktische ‘tools’ mee. Ze heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met zeer uiteenlopende communicatiemodules en -strategieën. Daarnaast werkt zij als trainer voor onder meer: de Verloskunde Academie Groningen, Twynstra & Gudde en diverse andere bedrijven en zorgorganisaties.