Howie the harp congres – ervaring werkt – 29 juni 2017

“Erik Smid, die als trainer werkt met het thema empowerment in gezinnen, heeft genoten van de dag. Hij is blij dat het bij dit congres vooral over mensen gaat, in plaats van rollen. Het zijn mensen die het doen. Smid refereert aan de Duitse socioloog Max Weber, die eind 20e eeuw al schreef over de onttovering van de wereld, omdat de wetenschap en de ratio de overhand kregen. Ervaringsdeskundigen brengen met hun verhalen en hun inzet de magie weer een beetje terug in de zorg, als tegenhanger van de doorgeslagen bureaucratie.
Met vriendelijke groet, Natalie Bunschoten”
(Manager opleidingscentrum Howie the Harp™)

Meer info


Artikel in Zorg en Welzijn magazine juni 2017

Lees het volledige artikel…


Uitzending Netwerk 26 maart 2010
Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 26 maart door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.

Kinderen van verstandelijk beperkte ouders in de knel
Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking ervaren vaak een gebrekkige opvoeding. Met name kinderen die zelf geen beperking hebben, ondervinden een moeilijke jeugd. De verhalen van Jennie en Erik. Erik is opgegroeid in een gezin met verstandelijk beperkte ouders. Ook zijn zus is verstandelijk beperkt.
Presentatie: Ghislaine Plag.


Uitzending brandpunt 31 mei 2016

Kind zonder jeugd – Brandpunt
Brandpunt_31-5-2016-1

Met: Kind zonder jeugd. Op hun achtste waren ze al verstandiger dan hun ouders. Het verhaal van Deborah en Rosita; beide opgegroeid met verstandelijk beperkte ouders.
Bron: KRO


Artikel in Klik september 2012

klik_artikel_ronny_vink

‘Vergeten kind’ Erik Smid heeft Tessa van Overbeek drie jaar geleden leren kennen. Ze zijn partners, emotioneel en ook in het werk. Samen ontwikkelden ze een cursus voor begeleiders van LVB-gezinnen.

Door Ronny Vink


Interview in Zorg en Welzijn magazine maart 2012

zorg_welzijn_logo

Erik Smid van Crossdynamic traint en coacht hulpverleners die zich richten op kwetsbare gezinnen waarvan de ouders verstandelijk beperkt zijn.

Door Herman Keppy


het_kind_logo


amerbreed_logo


artikelen crossdynamics